Nu har Alshammar fog för kaxigheten

Therese "Tessan" Alshammar har i snar tio års tid sagt att hon är bäst. Tjejen som alltid gått sin egen väg och aldrig svarat media på det vis alla andra mainstream-idrottare brukar göra.

Idag tog hon guld vid VM i Australien.

Det är dessutom ett riktigt guld, det första av en svensk kvinna i 50-metersbassäng någonsin, och inte ett guld på kort bana i inomhus eller något annat inflationsmästerskap som simningen begåvat sig med.

Det är tufft på toppen och det blir inte mindre tufft när man själv hela tiden säger att man är bäst. Nu har hon skaffat sig bevis för att snacket håller och kommer att få räkna med att vara ett guldhopp i nästa års OS i Beijing.

Det är förresten då som Lars Frölander vid 34 års ålder har tänkt sig att simma sitt femte olympiska spel. När jag var liten slutade alla simmare sina karriärer senast i den ålder som Ian Thorpe gjorde som 24-åring förra året. Nu för tiden kan man uppenbarligen simma VM-finaler även i mogen ålder.

Att Ian Thorpe la sin karriär på hyllan kanske inte bara hade med motivationsbrist att göra. Det kanske också finns tillväxthormoner med i beslutet. Inte visste jag att man fick fötter stora som dasslock av för stor dos testosteron…

Det finns även ett annat svenskt medaljhopp inför OS. Stefan Nystrand fick det också att stämma när han slog svenskt rekord och tog ett brons på 50 m fritt. Ännu en kaxig svensk som fick visa att det finns krut i kroppen även när det gäller VM-final.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , Intressant.se