Göran Skytte om Lasse Anrell – som fan läser bibeln

Göran Skytte skriver då och då i Svenska Dagbladet. Idag gör han detta med anledning av en artikel av Lasse Anrell i Aftonbladet den 6 februari där han förfasade sig över det taskiga vädret i inledningen av Åre-VM.

Rubriken till Anrells text var "Lägg ner skiten och gör om pisterna till vindkraftverk". Göran Skytte väljer att använda Anrell som ett exempel"när journalisten förvandlas till huligan, när orden slår som knogjärn,
och när rubriker blir som baseballträn i händerna på våldsverkare."

Det finns många journalister som säkert skulle kunna passa in på Skyttes beskrivning som huliganer. Lasse Anrell är i alla fall för mig inte någon av dessa och det är inte heller hans text om busvädret i Åre – om man väljer att att recensera mer än själva rubriken vill säga.

I sin text framför Anrell en stor och viktig poäng med just vädret där arrangörerna hade varnat för det som inledde mästerskapet:

"
När jag talade med en av de ansvariga häromdagen
fick jag veta att arrangörerna ville hålla tävlingarna senare på året
för att de visste att det ofta är så här i Åre just i början av
februari. Men de ekonomiskt mäktiga sponsorerna sa nej, med hänvisning
till att de inte på några villkor ville eller kunde konkurrera med
Formel 1-cirkusen om uppmärksamheten i media.
 
Formel 1 startar i år 18 mars. Då måste alpina VM vara klart i god tid så att inget stör bevakningen av uppladdning och tävling.

Så enkel kan sportens logik vara i dag; man chansar helt enkelt."

Man kan självfallet välja att läsa Anrells text som man vill, som fan själv läser bibeln, men det är inte mot Åre som arrangör och ort som jag tycker Anrells kritik vänder sig. Den riktar sig mot att tävlingen planerats in efter när säsongen för Formel 1 startar.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , Intressant.se