Jihdes misslyckande

Hur svårt ska det vara att göra en bra svensk talkshow egentligen?

Jag hade stora förhoppningar på Peter Jihde när det annonserades att han skulle få sin egen talkshow på svt. Men efter att Hos Jihde nu har sänts i någon månad är det bara att konstatera att det är ännu ett i raden av misslyckanden.

Jihde får inte intervjuerna att lyfta. Det känns som om det saknas humor och att han inte är tillräcklig spontan, vilket i sig är oerhört konstigt med tanke hans bakgrund. När den hemlige gästen varje vecka kommer in så tappar han greppet över det hela.

Nu senast när Annika Lantz var gästen och Bert Karlsson kom in som hemlig gäst framstod Lantz helt plötsligt som programledaren, Bert Karlsson som huvudgästen och Jihde som en bifigur.

I genren svenska talkshows hamnar Jihde på en blygsam bakgata. De som har lyckats är Adam Alsing och Kristian Luuk. Carin Hjulström-Livh har gjort det bäst i en renodlad intervju-talkshow likt den Jihde nu misslyckats med.

En annan som provade för ett antal år sedan var Annika Lantz med sin show "I afton Lantz" på svt. Det lyfte inte riktigt då, men jag skulle vilja se henne i ett nytt försök nu med den erfarenhet hon samlat på sig sedan det senaste försöket 2001.

Ett annat bekymmer är att få får testa sig fram tillräckligt länge för att få fotfäste hos tittarna. I Jihdes fall tror jag tyvärr inte att det hjälper.

Andra bloggar om: , , , , , , , Intressant.se