Fördomsfull Boråsrektor

För oss som bor i Borås har rektor Blomsters uttalanden om tjejerna på Särlaskolan varit kända sedan i lördags när Borås Tidning skrev om saken med rubriken "Tjejer trötta på sex-mobbning".

För övriga landet blev det en nyhet igår under rubriken "Sexterror på högstadieskola".

Vad det handlar om är alltså rektor Blomster som uttryckte sig så här i lördagens Borås Tidning om de tjejer på skolan som känner sig sexuellt trakasserade:

"Flickorna har inställningen, med eller utan rätt, att de själva bidragit till detta. Det är till och med vanligt vid våldtäkt."

Om en specifik tjej vars mamma har protesterat:

"Om det är tio invandrarkillar i en hög så finns hon och hennes kompis med där. De här killarna är djävligt spännande, der är halvbrottslingar och skittuffa för brudarna att hänga med. Men för det får de betala ett visst pris."

Om elevernas olika kulturella bakgrund:

"I en del kulturer finns det kvinnor man roar sig med och andra man gifter sig med."

Efter all den uppmärksamhet och kritik som rektor Blomster med all rätt har fått så känner han sig nu illa behandlad:

"
Jag tycker att jag har försökt föra en diskussion
kring de här frågorna. Jag har aldrig använt ordet skuld. Jag har
aldrig någonsin skuldbelagt någon, inte ens i min vildaste fantasi."

Det är just i dessa meningar som han visar att han inte har förstått någonting av vad kritiken handlar om. Man kan uttrycka sig klumpigt av olika anledningar, men här har han inte insett vad det var för fel i det han svarade Borås Tidning och vad han senare sa i Västnytt.

Rektor Blomster slänger en hel bensinstation med bränsle på den radikalfeministiska elden. Med sina argument och oerhört märkliga uttalanden serverar han plockgodis för Gudrun Schyman, Sofia Karlsson och alla andra som vanligtvis brukar skuldbelägga alla män för fel som begås av enskilda individer.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , Intressant.se