Formtoppad Pärson

Knäoperationen förra våren, rehabilitering och en med Anja-mått mätt tämligen miserabel world cup-säsong så här långt utan en enda seger.

Då susar hon ner och vinner VM-guld i Super G på hemmaplan i Åre. Hon försvarar sitt guld från Santa Caterina 2005 och tar sitt femte VM-guld totalt sett.

Hon vann ett i mina ögon oförtjänt bragdguld 2006, Tre kronor borde ha fått det, men det är ju inte den godtyckliga bedömningen av prestationer i olika idrotter som är avgörande egentligen.

Nu visar hon återigen sin klass, både mentalt och tekniskt, och befäster sin position som den största damalpinisten i Sverige genom tiderna.

Meritlistan i stora mästerskap:

OS: 1 guld, 1 silver och 3 brons
VM: 5 guld, 1 silver och 1 brons

Uppdatering 1:

Det är visst så att hon nu har lika många VM-medaljer i varje valör som Stenmark lyckades skrapa ihop under sin karriär.

Deras prestationer går inte att jämföra mer än på medaljnivå. Stenmark tävlade bara i slalom och storslalom under en tid när VM bara avgjordes vart fjärde år och Anjas medaljer tas under en tid när VM avgörs vartannat år i fem olika dicipliner.

Stora idrottsprestationer har de oavsett lyckats med var och en på sitt sätt.

Media om detta:

SvD, DN, Sportbladet, Expressen

Uppdatering 2:

Jag förstod inte riktigt hur Stenmark kunde ha vunnit 5 VM-guld. I min värld vann han dubbla guld i Garmich-Partenkirchen 1978 och ett guld i  Schladming 1982, sedan inga mer. Men det visade sig vara en liten slamkrypare eftersom OS i Lake Placid även räknades som VM…

Andra bloggar om: , , , , , , Intressant.se