Varför blir det Let’s Dance-feber

Kvällspressen gör i och för sig sitt bästa för att piska upp intresset för Let’s Dance, men faktum är också att minst 1,5 miljoner svenska tv-tittare bänkar sig varje fredag för att se detta spektakel. Igår tittade jag på delar av programmet för att försöka förstå.

Det finns mycket jag inte gillar som går på tv där jag ändå kan har en viss förståelse för varför andra kan gilla det.

När det gäller Let’s Dance skulle jag möjligtvis kunna ha överseende om 200-300 000 tittare ägnade sin fredagskväll åt detta som avslutning på arbetsveckan. Men nu handlar det alltså om flera miljoner tittare på ett program som visar upp mer eller mindre kända svenskar när de försöker lära sig att dansa.

All credit åt de proffessionella dansare som riskerar sitt rykte genom att medverka i programserien som lärare åt dansnoviser, men som tv-program betraktat är det en för mig obegriplig succé.

Antingen är det bra utan att jag förstår varför, eller så har svenska folket så förbannat lite att ägna sig åt en fredagskväll att det sitter och somnar till en tango i otakt med Lasse Brandeby.

Andra bloggar om: , , , , , Intressant.se