Förvirrat initiativ

SVT:s dokumentär om Feministiskt Initiativ hade med lätthet kunnat stanna vid en timme. Gårdagens andra del var en urvattnad historia som egentligen bara hade en viktig poäng.

Hur mycket vi än protesterar och ifrågasätter ett annat demokratiskt politiskt parti så får vi aldrig acceptera att de behandlas så som delvis har skett med inblandade personer i F!.

Jag tänker inte på "drevet" mot Tiina Rosenberg. Alla personer som kastar sig in i det offentliga rummet och vill föra fram sitt budskap måste räkna med att deras budskap bli granskat in i minsta detalj. Att just Rosenberg blev extra hårt ansatt beror inte på något annat än det kontroversiella budskap hon valde att framföra.

Det jag vill att vi inte accepterar är att de blev utsatta för dödshot och andra trakasserier även under torgmöten som hölls. När de diskuterar om det inte vore lika bra att plocka bort F!-skylten från bilen för att få vara ifred har det helt enkelt gått för långt.

I övrigt inte mycket mer att tillägga än att de för sitt eget bästa borde behållit sitt tålamod och siktat mot riksdagen först 2010. Nu kanske den möjligheten redan är rökt.

Vill ni läsa något intressant i ämnet F! rekommenderar jag Zaida Catalán och hennes inlägg efter den första delen:

"När jag ser Gudrun Schyman på ett styrelsemöte, sitta där och avbryta
Ebba Witt-Brattström mitt i en mening då hon kämpar med att göra en
viktig poäng för hennes fortsatta arbete i Fi förstår jag. Gudrun är
som alla andra män."

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , Intressant.se