Den där kung Henke

Jag respekterar Henrik Larssons nej till landslaget, men jag gör det med allt större saknad.Henkes debut i Man United-tröjan idag blev den succé som Alex Ferguson förmodligen velat se honom göra på Old Trafford för många år sedan.

Men det var åren när han gjorde succé i Celtic och inte kunde tänka sig något annat. Sedan blev det Barca som skulle bli slutpunkten i karriären. Den förlängdes vidare hemma i Sverige i HIF som han nästan lyckades ta ända till guldkampen i höstas.

Efter VM tackade han som bekant nej till landslaget för andra och sista (!) gången, men han visar med allt tydlighet att det finns motivation och klass för att satsa ytterligare några för att spela ännu ett EM-slutspel.

Tyvärr hade Henke, liksom ett flertal andra spelare, en lite för dålig form i förra årets VM. Det hade varit lätt att den bilden av Henke kunde etsat sig fast.

Han visar att det fortfarande finns kapacitet för de stora matcherna på de stora arenorna mellan de stora lagen. Nu tar han ytterligare ett kliv uppåt på stegen över våra största spelare genom alla tider och snart vet i tusan om det är någon före honom…

Andra bloggar om: , , , , , , , , Intressant.se