Byggmark, boxning och Svennis

De svenska alpina slalomherrarna har varit mer eller mindre under isen sedan Thomas Fogdö bröt ryggen 1995.

I och med OS förra året inleddes ett uppsving som saknar motstycke sedan början av 80-talet. Andre Myhrer tog inte någon medalj, han var 3 hundradelar från bronset, men det var där någonstans som ett helt gäng klev fram och presterade.

Markus Larsson vann världscupfinalen i Åre i mars. Han följde upp med en andraplats i premiären där Jens Byggmark var sexa. I Beaver Creek vann Andre Myhrer, Byggmark var fyra och Ladenperä sexa. I Alta Badia var det återigen Markus Larssons tur att vinna. Adelboden blev undantaget under säsongen där ingen svensk tog sig upp på pallen.

Sedan är vi framme vid den här helgen. Jens Byggmarks stora genombrottshelg med två raka segrar i klassiska Kitzbuehel. Dessutom leder han slalomcupen över VM i Åre.

Har Sverige någonsin haft tre olika segrare i slalom under samma säsong?

Boxningens Kalle Anka-gala

Är boxningssverige nöjda efter gårdagens Kalle Anka-gala i Göteborg? För inte var det väl riktig proffsboxning som det handlade om. Ett gäng slagpåsar och föredettingar som inte kan ha gjort en någon sann boxningsälskare speciellt lycklig.

Svennis om Zlatan

Sven-Göran Eriksson vet vad världsfotboll är och han vet vad en stor spelare är. Därför är det välkommet när han går in och kritiserar svensk media som har en benägenhet att ifrågasätta Zlatan Ibrahimovic:

"Jag får en känsla av att vi i Sverige inte är stolta över honom utan måste hacka på honom för varje grej."

Som ni vet har jag även ifrågasatt samma beteende i den svenska bloggosfären som har precis samma benägenhet att uppmärksamma negativa saker mer än de positiva.

Andra bloggar om: , , , , , , , , Intressant.se