Mona mot alla odds

Nu kan det inte finnas en rimlig chans att Margot Wallström skulle tacka ja till att bli partiledare. Även Carin Jämtin har tydligt och klart deklarerat att hennes nej inte är ett Göran Persson-nej.

Kvar på pallen står Mona Sahlin, kvinnan som manövrerades ut i kylan för 10 år sedan när hon var på väg att sopa banan med sina manliga konkurrenter. Om hon skulle bli det slutgiltiga valet från socialdemokratin så kan vi prata om en comeback av rang.

För tio år sedan sågs Mona Sahlin som en person som skulle förnya partiet. Om det inte är så att Göran Persson på ett effektivt sätt lyckats hålla henne på behörigt avstånd från den absoluta makten så har jag svårt att se henne vara personen som för socialdemokraterna in i framtiden.

Jag håller fast vid att om det nu så envetet ska vara en kvinna och en person som kan leda partiet i en ny riktning efter Perssons era så är det näst bästa alternativet efter nej-sägande Margot Wallström en betydligt yngre kandidat. Skippa Mona Sahlin och välj ssu:s ordförande Anna Sjödin.

Nej självklart inte!

Mitt förslag till kvinnlig ordförande i socialdemokraterna är under rådande omständigheter Ulrica Messing.

Svenska bloggar om: , , , , , ,

Bloggportalen Intressant.se