Carola – sjung och sluta prata!

Vad vore väl en faddergala på TV4 utan Agneta Sjödin och Carola.

Denna Carola som kan sjunga så att nackhåren reser sig av välbehag. Precis samma Carola som när hon istället bara pratar får samma nackhår att resa sig av obehag.

Inför morgondagens faddergala från Colombia uttalar hon sig bland annat om att internationella bistånds- och fadderorganisationer vill undervisa i hur man ska använda preventivmedel för att komma tillrätta med den stora mängden tonårsaborter i landet.

Om detta säger Carola att "det finns andra sätt att skydda sig."

Hon sympatiserar också med den mycket stränga Colombianska abortlagstiftningen som tvingar många tusen unga kvinnor att varje år söka sig till illegala abortkliniker istället. För henne är det mycket viktigare att ha en tro på gud:

"Gud finns här. Jag känner det. Samma hälsning som jag fick en gång i tiden av Gud har de här mammorna också fått."

Hon tycker sig också kunna identifiera sig med dessa ensamstående mödrar:

"Jag är också en ensamstående mamma. Det är
inte lätt. Ändå känner jag så mycket kärlek här. Här finns ett enormt
kollektivt stöd. Det har vi inte i Sverige längre. Vi har blivit så
själviska."

Är det inte fantastiskt hur en svensk sångerska med sin religiösa tro som någon form av alibi kan snacka så mycket dynga som inte hjälper dessa utsatta colombianska mödrar för fem öre.

Det är precis lika märkligt som det oftast är när en religiös person i Carolas division uttalar sig om andra människor. De ler skenheligt in i kameran och säger att om man tror på Gud så ordnar sig allt i livet.

Till alla colombianska unga kvinnor är med andra ord Carolas budskap – be en bön nästa gång ni knullar så kanske ni slipper att bli gravida. För det var väl det hon menade med att det finns andra sätt att undvika en graviditet än att använda preventivmedel?

Svenska bloggar om: , , , , , , , , , ,

Bloggportalen Intressant.se