Räddar Persbrandt-domen kvällspressen?

Juryn fällde igår Expressen i fallet där JK tog upp Mikael Persbrandts anmälning av tidningen. Det är säkert befriande för Persbrandt oavsett vad resultatet blir när de lagfarna domarna tar upp målet i mitten av december.

För Expressen och för deras kollega i kvällstidningsträsket skulle gårdagens beslut ironiskt nog kunna innebära något av deras räddning. Men det kräver att de tar beslutet på allvar och intar en mer seriös inställning både till hur de rapporterar och till vilka rubriker som säljer deras tidningar.

Det kräver givetvis också att utsatta kändisar anmäler lögner som skrivs om deras person till JK, men detta borde de känna är en större möjlighet efter Persbrandt-domen.

Problemet är de som inte tillhör kategorin A-kändisar utan istället huserar i B- & C-laget. Där är jag inte så säker på att de generellt sett lider speciellt mycket av en rubrik, helsida eller tom en liten notis i kvällspressen. För den kategorin är det nog mer så att all publicitet är bra publicitet och då finns inte en JK-anmälan i deras sinnevärld.

Så för att kvällspressen skulle rädda sitt skamfilade rykte krävs det inte bara att man slutar skriva trams och lögner om de mest kända personerna som Mikael Persbrandt. Det krävs också att de slutar skriva om de personer som de i mångt och mycket själva är delaktiga i att ha gjort till kändisar över huvud taget. Tyvärr tror jag inte de varken kan eller vill sluta med detta av den enkla anledningen att det i alla fall ännu så länge säljer tillräckligt bra. Frågan är bara hur länge?

Svenska bloggar om: , , , , , , , , ,

Bloggportalen Intressant.se