Motionärer flydde dopingkontroll

Att det förekommer doping inom elitidrotten är något som vi vet om. Vi vet också att det  förekommer diverse olika preparat på vissa testosteronstinna gym.

Att motionärer som tränar på Friskis & Svettis sticker all världens väg när det är dags för oannonserad dopingkontroll är i alla fall för mig väldigt märkligt. Hade det handlat om en person som blev nervös när dopingpolisen dök upp kanske det inte hade varit lika konstigt som det nu är när hela tio personer sprang hem från Friskis & Svettis i Uppsala i tisdags.

Det ska ha handlat om unga killar som enbart nyttjade gymet och föreningen säger sig ha misstänkt att allt inte stod rätt till. Det är just det som är det riktigt tråkiga. Det är ett tydligt bevis för att unga killar idag i många fall är extremt kroppsfixerade. På vanlig motionsnivå väljer de att använda sig av olika genvägar för att se bra ut istället för att träna för att må bra.

Den kroppsfixering som för 15-20 år sedan till stora delar drabbade unga tjejer i form av anorexi och bullumi är idag något som i lika hög grad är något som unga killar är utsatta för. Skillnaden är att det där inte handlar om att vara så tunn som möjligt utan istället att vara så biffig som möjlig.

En annan viktig skillnad är självfallet att sund träning inte är så skadlig för kroppen som anorexi eller bullumi, men om det sker med de dopingpreparat som alldeles för många använder sig av för att snabbare skapa en illusion av vältränade muskler så riskeras både skrumpna testiklar, märkliga humörsvängningar och en rygg full av kratrar.

Hur sexigt och sunt är det egentligen? Bättre då att gå omkring med sina sugrörsben och taniga överarmar…

Svenska bloggar om: , , , , , , , , , ,

Bloggportalen Intressant.se