Magnus Hedmans comeback

Är det på någon position inom fotbollen som det skulle vara möjligt att göra en sådan comeback som Magnus Hedman nu gör så är det just som målvakt.

Sedan har det ju visat sig att Hedman inte är direkt  svårövertalad att hoppa på både det ena och det andra för lite stålars och en gnutta publicitet.

Bara under 2006 har han synts i "karaokeprogrammet" Rampfeber, där han fick en hel del bonuspublicitet med det triangeldrama som följde i kölvattnet av hans förhållande med Linda Bengtzing. Han har agerat som "tränare" för kändislaget som mötte VM-laget från 1994. På Fotbollsgalan igår dök han självklart upp i den annars lysande videon med Lagerbäck, Lagrell, Jan Scherman och Peppe Eng där de "sjöng" Take That-låten "Back for good" till Zlatan. Dessutom har han medverkat i ungefär fyrahundra fotbollssändningar på "fotbollskanalen" TV4.

Om han nu får spela mer än i reservlaget och sitta på bänken i a-laget, och dessutom lyckas, så är det en bragd av en målvakt som presterade sitt bästa för 5 år sedan och sedan sakta men säkert sänkte sin kapacitet fram till slutet för 1,5 år sedan.

Vem minns inte hans hur han släppte in några billiga mål mot Senegal i VM 2002 och därmed i praktiken orsakade Sveriges uttåg ur det slutspelet.

Oavsett det sportsliga slutresultatet så har han redan lyckats med det till synes viktigaste för honom – publicitet i massor för mångsysslaren Magnus Hedman.

Svenska bloggar om: , , , , ,

Bloggportalen Intressant.se