Brödraträff i novembermörker

Jag och mina fem bröder har en tradition att hålla vid liv.

Vi är inte någon släkt med några andra speciella traditioner som uppräthålls, mer än möjligtvis augustiturneringen i boule på min mammas sida, men våra sk brödraträffar är någonting som startades upp år 2000 och sedan dess återkommit med jämna och ojämna mellanrum minst en gång varje år.

Det är så enkelt som så att vi är sex bröder med samma far men i två olika åldersgrupper med tre i varje. Den yngre kategorin, som jag tillhör, är mellan 30-36 år. Den äldre, och allt gubbigare gruppen, fördelar sin ålder mellan 48-53 år. Den enda viktiga poängen är att vi träffas minst en gång per år utan några andra förpliktelser i kalkylen. Den här gången kunde tyvärr bara 5 av 6 vara med.

Gårdagens åttonde träff utgick från Rånnaväg där vi först åt och sedan gav oss ut på en vandring 6-7 kilometer genom skogen till Torsbo, byn där vi alla växt upp men inte längre är kvar.

Img_0136_1
Img_0137_1

 

Img_0139
Img_0157

För alla som eventuellt inte vet var i världen ni ska orientera er när jag nämner ovanstående exotiska platser så kan jag meddela att det är Västergötland, Ulricehamns kommun och trakten runt Gällstad jag pratar om.

Vandringen från Rånnaväg gick vi en rad andra exotiska platser som Redslarp, Möllebo kvarn, Målek, Knektatorpet, lilla Härvered och stora Härvered innan vi landade i bastun i Torsbo Fritidsgård.

Rnnavg_mllebo_mlek_hrvered_torsbo_1

Svenska bloggar om: , , , , , , ,

Bloggportalen Intressant.se