Winnerbäck hugger i sten

Artisten Lars Winnerbäck gör idag ett försök att ge sig in i en seriös debatt där han som artist tar sitt ansvar för de som enligt Winnerbäck drabbas av mobbing i TV4:s Idol. Detta gör han genom att helt enkelt vägra göra reklam för sin senaste skiva i TV4.

I några veckor har jag
haft diskussioner med mitt skivbolag om att göra tv-reklam för min
samlingsskiva och då jag sällan ger intervjuer eller figurerar i
medierna så tyckte jag att det kunde vara en bra idé. Reklamen skulle
påbörjas nästa vecka, men sedan jag läste Bergqvists brev blev jag
påmind om var jag står. Att annonsera i TV 4 känns inte rätt i magen
och vi ska nu stoppa reklamen.

Det är ett fritt land och Lars Winnerbäck väljer självfallet om han vill göra tv-reklam i TV4 eller inte.

Jag utgår då också från att det inte heller dyker upp någon reklam för hans senaste skiva i TV3, kanal 5, ZTV eller någon annan reklamkanal i länder där han säljer sina skivor. För vilken tv-kanal sänder inte, eller har sänt, program som innehåller det som Winnerbäck kategoriserar som förnedrings-tv och mobbing-tv?

Jag tycker att Lars Winnerbäck är en lysande svensk artist, men jag tror att han gör klokt i att låta bli debatter i ämnen som bara innebär att han snärjer in sig i det omöjliga. Detta gör han i en bransch som är så kommersiell som man kan tänka sig är möjligt. Trovärdigheten hade varit större om han gett ut sina plattor på ett oberoende bolag och inte på det internationella storbolaget Universal Records.

För övrigt fick han alldeles gratis reklam för sin senaste skiva "Efter nattens bränder" på DN Debatt idag.

Svenska bloggar om: , , , , , , , , , ,

Bloggportalen Intressant.se