Svikna vallöften redan nu?

Det måste kännas skönt för människor i vårt land som röstade på s, v eller mp att kunna ifrågasätta de vallöften som gavs.

Redan innan den moderatledda alliansregeringen har lagt fram sin första budget, något som sker den 16 oktober, skrivs det och sägs det så mycket som inte någon av oss vet ett dyft om.

När väl budgeten läggs fram och vi kan se vilken tidtabell som stakas ut för alla olika löften och förändringar som fanns i valdebatten så tror jag att även alliansröstande människor i vårt land kommer att protestera om det avviker alltför mycket.

Eller inte. För det är ju så vi har vant oss vid svikna med vallöften från socialdmokratiska regeringar den senaste åren.

Frågan som alla vänsterröstande vänner i landet borde ställa sig är om det kan vara en av alla anledningar till den i högkonjunktur historiska valförlusten för socialdemkoraterna.

Fundera på det innan ni kritiserar svikna vallöften, från en regering som ni inte har lagt er röst på,  och som inte ens har hunnit passera igenom en budgetprocess ännu.

Svenska bloggar om: , , , , , ,

Bloggportalen Intressant.se