Polisanmälda ministrar

Jag skrev igår att jag tyckte att det var pinsamt att ett antal ministrar satt den nya regeringen i den situation de gjort genom att inte informera om det som nu är kännt.

Och det var just det pinsamma för regeringen som jag reagerade på. Jag tycker att Fredrik Reinfeldt borde haft vetskap om detta och då hade han förmodligen inte låtit alla de som nu är ministrar blivit det för en vecka sedan.

Om man ska tro på Peppe Engberg så är det Carl Bildts "fel" att detta nu händer:

"Det är, som den unge moderaten formulerar det, Carl Bildts brudar som kissat på Reinfeldts nya folkhemsmatta. Både Maria Borelius och Cecilia Stegö Chilò
har jobbat för Bildt. Och om vi ska tro det vi hör så var det Bildt
själv som krävde att hans favoriter skulle få gå före i kön till
Rosenbad."

Det som nu sker är dock en aning tveksamt. De tre ministrarna Billström, Stegö Chilò och Borelius är polisanmälda både av privatpersoner och av Radiotjänst i Kiruna.

Gör Radiotjänst så här varje gång de dyker på en licensfuskare? Nej, självklart gör de inte det. De registrerar snällt upp den skyldige och ber lika snällt om att betala avgiften från och med nu. Så fungerar det i alla normala fall, men inte när en minister gjort sig skyldig till samma förseelse.

Jag anser att så länge vi har systemet med tv-licens så ska man betala avgiften. Att jag sedan anser att systemet är förlegat och att avgiften istället borde tas ut via skatten är en annan sak. Innan det blir så är det bara att snällt betala oavsett man är minister, rörmokare eller arbetslös.

Men om man då inte fullgör sin licensplikt så ska också hanteringen av detta ske lika oavsett minister, rörmokare eller arbetslös.

Därför förväntar jag mig att Radiotjänst och upprörda privatpersoner i fortsättningen polisanmäler alla fuskare på samma vis som nu har skett med Billström, Stegö Chilò och Borelius.

För övrigt är min personliga uppfattning om Cecilia Stegö Chilò att hon en vecka efter utnämningen i rekordfart har visat att hon är totalt olämplig på sin position som kulturminister.

När utnämningen skedde skrev jag att "hennes kunskap i kulturfrågor vet jag nada om". Och just nada är väl hur mycket jag uppskattar hennes inställning och uppfattning om public service.

Svenska bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Bloggportalen Intressant.se