Låt Anders Borg vara!

Anders Borg och hans fru har haft barnpassning för 8-10 år sedan. En då 16-årig tjej tjänade extrapengar som eventuellt har överstigit gränsen på 10000 kronor.

Hon säger att det var över och Anders Borg att det var under.

Hon säger också nu att "jag gick i skolan och de skulle tjäna så mycket
pengar som möjligt genom att utnyttja mig som var ung. Det var ungefär
"här har du 150 kronor så du kan passa mina barn när jag ska ut på
uppdrag"."

Vad sa hennes föräldrar om att deras då omyndiga dotter "utnyttjades" av Anders Borg och hans fru?

Det var precis på det här viset jag själv började tjäna mina egna pengar när jag var 14-15 år. Inte kände jag mig speciellt utnyttjad då. Snarare var det lyxigt att ha egna pengar att spendera.

Men, men vi är alla olika och när nu ångesten över utnyttjandet för snart tio år sedan gör sig påmind bara måste hon gå ut i kvällspressen med en historia som enligt henne ligger på fel sida gränsen skattemässigt för Anders Borg och på rätt sida gränsen för att hennes egen inkomst inte skulle behöva deklareras. Är det bara en slump att hennes summa hamnar precis mitt emellan dessa olika gränser?

Jag tycker att nu får det vara slut med krav på avgång och avsked. Kunde Thomas Bodström bli justitieminister efter att ha anlitat svart arbetskraft så finns det ingenting att diskutera i det här fallet. Om detta är det enda som finns att komma med för att svartmåla Anders Borg tycker jag att det är dags att släppa hörnflaggan och komma in i matchen!

Har det förresten inte varit oerhört tyst om budgeten som lades fram igår?

Visst, Per Nuder gick loss som en bandhund under budgetdebatten. Men det kändes mest som en stor frustration över att alliansen faktiskt inte avvek speciellt mycket från vad de pratat om att de skulle genomföra inför valet.

Det återstår mycket, mycket mer än att lägga fram en budget som i stora drag följer de vallöften som utfästes. Nu ska de teoretiska tankarna om hur fler jobb skapas också generera dessa arbetstillfällen i praktiken.

Svenska bloggar om: , , , , , , ,

Bloggportalen Intressant.se