Anna Sjödin i tacksam skugga

Det måste vara både pinsamt och smärtsamt att bli dömd för för förolämpning, egenmäktigt förfarande, våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd. Men jag tror nog att Anna Sjödin ändå kommer lindrigt undan rent medialt i ett läge när den nya regeringen står för fler och större svarta rubriker.

Att hon sedan ändå kan tänka sig att sitta kvar på sin position som SSU:s ordförande är bara beklämmande. Ingen självinsikt någonstans.

Det som däremot är en intressant fråga är vad man faktiskt får och inte får kalla andra människor. Det är en relevant fråga som advokat Leif Silbersky vill ha svar på:

"Tingsrätten har gått med på att man har
kallat en flicka för "jävla hora". Inte heller var det straffbart att
kalla en polis för "jävla snut", varför får man då inte säga "jävla
svartskalle"?
Uttrycken är olämpliga och ska inte användas, men det är en annan sak att det skulle vara straffbart att använda vissa uttryck."

Rent krasst skulle man kunna säga att det förmodligen är mer rätt att kalla någon för svartskalle eller jävla snut än för jävla hora.

För någon som blir kallad svartskalle är förmodligen inte blond och någon som kallas jävla snut är oftast polis, men sannolikheten för att någon som kallas hora verkligen skulle vara det är minimal. Därmed inte sagt att man ska använda något av uttrycken i onödan.

Svenska bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Bloggportalen Intressant.se