Maria Wetterstrand har rätt

Invånarna i Stockholm har röstat ja till att permanenta trängselskatterna i huvudstan. I de kommuner runt omkring som också röstat blev det ett klart nej.

Jag håller med Maria Wetterstrand till 100 % när hon säger att det måste vara de boende i stan som ska avgöra frågan och inte de runt omkring som selektivt har röstat i frågan. Det kan inte vara så att de som drabbas av avgiften när de beger sig dit i jobbet eller på fritiden ska avgöra om den ska existera.

Alliansen ska enligt uppgift vara överens om att hela Stockholms län ska vara med och avgöra. Förutsättningen då är i så fall att alla kommuner också hade folkomröstat och inte som nu de där det drabbar mest.

Jag förstår inte det resonemanget. I en parallell situation skulle det innebära att hela Västra Götalands län skulle folkomrösta om trängselavgifter i Göteborg. Hur skulle det se ut om Tidaholm, Tranemo och Tibro skulle avgöra detta?

Jag hoppas verkligen att alliansen här tar möjligheten att bevisa hur viktiga de anser miljöfrågorna är och faktiskt inte bara låter deras sympatisörer i de rika delarna av Stockholms län avgöra den dagliga miljön för boende i innerstan som nu sagt ja.

Svenska bloggar om: , , , , , , , ,

Bloggportalen Intressant.se