Lagerbäcks sista potatis?

Mellberg, Zlatan och "Chippen" slängs ut ur landslagstruppen mitt under kvalveckan till EM som just nu pågår.

Jag hoppas verkligen att det finns en annan anledning än att de efter landslagssamlingen 23.00 i söndags kväll gick ut en stund på stan fram till 01.15 och sedan var tillbaka utan någon annan offentliggjord anledning. Om det inte finns något annat starkt vägande skäl har jag inte någon förståelse för vad Lars Lagerbäck har tagit för beslut.

Visst, ett lag har sina regler och alla ska följa dessa. Men det handlar inte om Kortedalas 12-årslag som är på träningsläger på Öland, det är tre av landslagets tongivande och viktigaste spelare som alldeles uppenbart har irriterat Lagerbäck för länge. Annars kan det inte vara möjligt med en sådan bestraffning.

Hur sugna kommer de här tre spelarna att vara när den viktiga matchen mot Spanien spelas om en dryg månad. Mot Liechtenstein imorgon klarar vi oss förhoppningsvis ändå, men för att ta viktiga poäng i kampen om en slutspelsplats 2008 behöver vi ovan nämnda trio på planen mot Spanien, alla fall Zlatan och Mellberg.

Det som har framstått som ett stort försvarsproblem i landslaget blir än mer oroande om inte heller Mellberg finns med. Vem ska då hålla i taktpinnen? Petter Hansson? Nä, knappast!

Jag skulle vilja påstå att om det inte kommer fram mycket tråkiga fakta om den egentliga orsaken till Lagerbäcks drastiska beslut så finns det bara en sak som kan göra att Sverige tar sig till EM och det är en ny förbundskapten. Lagerbäck kan med detta mycket väl ha framkallat både sin egen avgång och en kraftig föryngring av landslaget med sikte på VM 2010 i Sydafrika.

Men först får vi avvakta och se vad de grävande sportjournalisterna lockar fram för orsak till det dramatiska beslutet igår. Även om de skulle ha druckit någon öl var anser jag inte att det är
tillräcklig anledning för en så offentlig tillrättavisning med stora
framtida konsekvenser för landslaget.

Bloggportalen Intressant.se

Svenska bloggar om: , , , , ,