Idiotiska idolaspiranter

Idol 2006 har börjat nu i veckan med audition runt om i landet.

Det finns dom som på ett självklart sätt intar auditionovalen och bara sjunger alldeles fantastiskt.

Det finns dom som ser självklara ut, men där rösten inte lever upp till personens utseende. Det finns dom som ser ut som loosers, men visar upp en röst som bara knockar. Det finns dom som vet att de är värdelösa och bara går dit för att spexa.

Och så finns det dom som har inbillat sig själva att de kan sjunga som pinnar iväg till en Idol-auditon för att bli sågade jämns efter fotknölarna av den "elaka juryn".

I denna kategori finns de som det verkligen är synd om när ljuset går upp om deras obefintliga röstresurser. Och så finns det dom som inte tror ett endaste ord de får höra om hur dåliga de är. Ordet självinsikt finns inte i deras ordförråd.

060901_idol2006

Har man sett ett endaste avsnitt av Idol de senaste åren så vet man precis vad som väntar när Klabbe, Kishti, Daniel och Peter oresonligt sågar det mesta som kommer i deras väg. Varför då med öppna ögon utsätta sig för denna förnedring med en miljonpublik som sitter och skrattar häcken av sig?

Finns det ingen vänlig själ i deras närhet som kan stoppa det idiotiska i att bege sig till något som med 99,9 % kommer att sluta med att de står med byxorna nere på bästa sändningstid och dagen efter figurerar i kvällspressen som utsatta offer?

För producenterna och TV4 är det givetvis tacksamt att de dyker upp varje år. För hur intressant skulle det annars vara att sända 6 timmar från uttagningarna innan det är dags för de bästa att börja tävla.

Ännu mer komiskt blir det när "artisten" Joakim Hillson, ni vet han med den tidlösa hiten "Vacker utan spackel" för 5 år sedan eller så, hotar att stämma TV4 för att Daniel Breitholtz uttalade sig om en idol-deltagare så här:

"Jag tycker att Joakim Hillson är bland det
fånigaste Sverige har producerat någonsin men du får honom att framstå
som ett geni."

Självdistans är uppenbarligen inte "artisten" Joakim Hillsons starka sida.

Svenska bloggar om: , , , , , , , ,

Bloggportalen Intressant.se