Censurerade bloggkommentarer

Jag vet inte om det bara är jag som upplever att fler bloggar än tidigare av någon anledning låter bli att släppa igenom kommentarer på sina bloggar.

Jag har full förståelse för att det sållas och raderas kommentarer som på ena eller andra sättet är stötande eller olämpliga. Men att låta bli att publicera kommentarer som håller sig till ämnet i bloggposten och som inte kan kategoriseras in som just stötande eller olämplig har jag liten förståelse för.

Det finns dom som bloggar utan någon möjlighet att lämna kommentarer alls, något som kan ifrågasättas. Det känns ändå på något vis ärligare än att när man har valt att vilja ta emot läsarnas synpunkter använda sig av ett personligt filter som innebär att man bara släpper igenom strömlinjeformade kommentarer som faller in i den personlig smaken.

Om man drar det till sin spets innebär det beteende som jag ogillar att man bygger upp sin egen diktaturblogg där kommentarer censureras bort och resultatet i slutändan mycket väl kan bli att andra bloggar börjar skriva inlägg om själva censurbloggarna. Något som personerna bakom censurbloggarna oftast inte heller tycker speciellt mycket om.

Självfallet får även jag kommentarer som är idiotiska enligt mina åsiker, men så länge de inte är stötande eller olämpliga får de självfallet sin plats. Därmed inte sagt att jag nödvändigtvis besvarar alla kommentarer.

Uppdatering:

Bengt med bloggen "Frihetens vingar" uppmärksammade samma typ av beteende i ett inlägg i mitten av juli. Ett inlägg som jag faktiskt läste och kommenterade då, men hade glömt nu när frågan blev aktuell i mina tankar.

Svenska bloggar om: , , , , , , ,

Bloggportalen Intressant.se