Varning till alla föräldrar!

Med en snart 16 månaders dotter är det dags att utlysa en gigantiskt stor varning till alla blivande föräldrar som går i barnvagnstankar om vilken modell man ska välja.

Fundera inte så noga, ni kommer ändå att byta vagn x-antal gånger det närmaste dryga året.

Som nybliven förälder finns det ofantligt mycket man måste köpa till sitt barn, men det finns ingenting som är så beroendeframkallande hos mammor som barnvagnar. Det gäller i vårt hem, liksom som i många andras.

Vi var idag och köpte en ny barnvagn till vår dotter "för att den nuvarande har för dåligt liggläge".

Det är den femte vagnen i ordningen sedan april förra året! Listan på samtliga ser ut så här:

  1. Emmaljunga Crossway – 4 månader
  2. Babytravel Easy Jogger – 1 vecka (reklamerad)
  3. Teutonia Timmy – hela 8 månader
  4. Brio Sitty – 3 månader
  5. Brio Race – den som inhandlades idag och som ska vara för evigt!

Tro nu inte att det är slut på listandet. Till detta kommer också tre stycken sulkys som av olika anledningar inhandlats:

  1. Jambo – 3 dagar! Inhandlad på Kreta-semester i juni. Gick sönder på flyget hem.
  2. Acta Graco Mosaic – 3 veckor. Ersättning för ovan nämnda Kreta-sulky.
  3. Babytravel 2-läges – den vi nu använder och som ska vara för evigt!

Sammanfattningsvis innebär detta alltså att vi, inklusive nuvarande vagnpark, har varit innehavare av åtta olika vagnar/sulkys på knappt 16 månader. Jag vet inte om det är svenskt rekord, men i alla fall utnämner jag det till inofficiellt sådant fram till någon annan överträffar oss.

Som ni också förstår så finns det en fantastisk andrahandsmarknad på barnvagnar som säljs via Tradera och Blocket. Mitt heta tips till alla blivande föräldrar är att gå in där och hitta er vagn, för som sagt var ni kommer ändå att byta till en annan ganska snart.

Avslutningsvis är det lika bra att påpeka att det hjälper inte att säga att den vagnen vi har är väl bra. Det spelar ingen roll vilka argument som finns.

Till slut faller man ändå för att det den sötaste lilla ungen i världen ska få det bästa som finns och handlar det om att byta barnvagn för femte gången så gör man motvilligt detta…

Svenska bloggar om: , , , ,

Bloggportalen Intressant.se