Sossarna spacklar över problemen

Socialdemokraternas partimanifest som presenterades igår har ältats och kommenterats in i detalj av både politiker, journalister och bloggare.

Min personliga reflektion är följande:

Deras manifest går i stora delar ut på att trygga för de i vårt samhälle som på ett eller annat sätt har drabbats, vilket i grunden inte är en felaktig grundinställning, men man kan inte bara lösa den sista delen i kedjan.

Det är som om en biltillverkare drabbas av att fler och fler av deras bilar börjar rosta. Biltillverkaren beslutar sig då för att lösa problemet genom att slipa och lacka om alla som kommer in med samma problem. Alla nya bilar som tillverkas lackas på samma vis som de reklamerade vilket till slut innebär en ohållbar situation som resulterar i en ekonomisk katastrof. Biltilverkaren går i konkurs.

Givetvis gör den seriöse biltillverkaren på ett helt annat sätt. De går till botten med  grundproblemet till alla reklamationer för att förhindra fler dåligt lackade bilar samtidigt som de givetvis hjälper alla som drabbas fram till det att problemet är under kontroll och minimeras till en försumbar nivå.

Så gör inte socialdemokraterna. De driver en politisk agenda som ska finansiera för de som redan drabbats av exempelvis arbetslöshet, men har inte på samma agenda en politik som skapar fler arbetstillfällen för att på sikt ha ett minimalt antal arbetslösa personer att hjälpa.

Svenska bloggar om: , , , ,

Bloggportalen Intressant.se