Skandaler vardagsmat för sossar

En anledning till att socialdemokraterna har försökt att blåsa upp "spionhistorien" med kdu-tjejen till orimliga proportioner är förmodligen det faktum att partier blir så himla lättade de få gånger som en politisk skandal inte hör hemma hos det egna partiet.

Det verkar ju vara så det fungerar i Sverige och bland de flesta socialdemokratiska sympatisörerna. Oavsett hur illa man hanterar olika politiska situationer och oavsett hur många olika skandaler som radas upp på hög och låg nivå så behåller partiet ändå sin trogna skara.

Sedan räcker det med en liten skandal från något annat parti för att Marita Ulvskog ska stå där och peka finger och skaka på huvudet åt företeelser som vi är vana vid som vardagsmat bland socialdemokrater.

För det är så det verkar ha blivit med socialdemokraterna. Ett parti som med stor sannolikhet skulle må ofantligt mycket bättre med minst 4 år i opposition för en extreme makover av framförallt attityden till den makt som vid det här laget verkar att ha trubbat av omdömmet och kreativiteten hos lite för många i ledande position.

För egen del lämnar jag i alla fall socialdemokraterna åt sitt eget öde när jag i valet för första gången någonsin inte lägger min röst på partiet.

Jag hoppas att fler med gamla inrökta sossesympatier höjer blicken och tänker till innan de på ren rutin slänger ner den socialdemokratiska valsedeln i kuvertet den 17 september.

Svenska bloggar om: , , , , , , ,

Bloggportalen Intressant.se