Göran Persson börjar bli nervös

Indicierna om att Göran Persson och socialdemokraterna har lite för starka band till våra myndigheter börjar bli rätt många nu.

Bo Bylund är springpojk åt sossarna. AMS har hård kritik att vänta i en rapport från Riksrevisionen som av någon anledning inte blir klar före valet…

Det senaste som jag läste på SVT Text är att finansdepartementet har fått förhandsinformation från SCB på den rapport om den svenska ekonomin som publicerades i måndags.

Redan i söndags stod Göran Persson och lekte spågumma i Björkvik om hur den svenska ekonomin utvecklas.

"Jag tror att det är i veckan som kommer som vi kommer att få en
genomgång av andra kvartalets utveckling. Det skulle inte alls förvåna
mig om det slår våra bedömningar ordentligt. Jag vet ingenting, men det
skulle inte förvåna mig.
"

Enligt SVT gjorde SCB en förhandsrapportering för konjunkturinstitutet där två personer från finansdepartementet fanns med. Dessutom har viss information skickats över till departementet i förväg. Både detta och medverkan på den här typen av möten är rutin sedan lång tid tillbaka.

Alldeles uppenbarligen har både Göran Persson och ett flertal andra personer vetat om vad SCB skulle presentera den här gången, precis som de uppenbarligen vet varje gång.

Som jag ser det handlar det om en politisk insideraffär där regeringen och tjänstemän på finansdepartementet kan utnyttja den förhandsinformation de får både för egen vinnings skull och i ett rent politiskt syfte.

Den här gången är det givetvis extra viktigt för Göran Persson när han med kniven mot strupen öppnar valrörelsen på allvar i Björkvik.

Att stå där och låta som om han gör en kvalificerad gissning om landets ekonomi som dagen efter för en bekräftelse av SCB känns som ett mycket billigt spel för att invagga människor i tron att regeringen har koll på läget.

Hade de haft det borde inte denna omoraliska och olagliga (?) förhandsinformation behöva användas.

Svenska bloggar om: , , , , , , ,

Bloggportalen Intressant.se