Formsvaga fotbollsstjärnor

Vi har varit bedrövade över den svenska genomklappningen mot Tyskland och att så många svenska spelare var så långt ifrån toppform, däribland Henke och Zlatan.

Men det är inte bara svenska stjärnor som haft det svårt med formen i VM. Igår åkte Brasilien ut mot Frankrike och den på förhand mest omskrivne spelaren fick lämna VM utan att egentligen visat upp något av det vi vet att han kan.

Den ständigt leende Ronaldhino log även igår, men han gjorde det betydligt mer krampaktigt och måste känna en stor frustration inombords över att inte ha visat upp det briljanta fotbollskunnande som vi alla vet att han besitter. Det har glimtat till men inte mer.

Är det inte ofta så att ett VM visar upp spelare som på förhand varit självskrivna stjärnor efter bra spel i sina klubblag, men sedan misslyckas i en annorlunda omgivning i sitt landslag.

Vi får också ofta se spelare som under VM är i sitt livs form och gör sina bästa matcher någonsin för att sedan återgår till en normal och ganska medioker nivå i sitt, efter succén ofta nya, klubblag.

Jag håller med om det Borås Tidnings sportchef Janne Hansson skriver idag – det finns många bra spelare i VM, men det finns inte någon som sticker ut som den självklara stjärnan.

På precis samma sätt känns det som det är med själva lagen. Det är många lag som är relativt jämna, med ett bra försvarsspel som grund, men det är få briljanta sekvenser som kommer att bli ihågkomna från det här slutspelet

Svennis

Som väntat skriker engelsk media ut att felet för gårdagens förlust är Svennis. De vet inte sitt eget bästa och förstår inte fotboll så som de påstår sig göra.

Gårdagen förstördes inte av att Svennis coachade laget fel. Den sabbades av en klantig Wayne Rooney och för dåliga straffar i kombination med en ny fantastisk målvaktsinsats av Ricardo.

Jag tror att England får vänta länge på att en förbundskapten för deras landslag stannar så länge som Svennis nu har gjort.

Även om jag skrivit att det inte är varken lämpligt eller troligt just nu så kan jag ändå inte låta bli att undra över Svennis som svensk förbundskapten.

Semifinalerna

Ett inte allt för vågat tips i kampen mellan fyra europeiska länder är Tyskland -Frankrike i final på söndag. Min förhoppning är Italien-Frankrike…

Svenska bloggar om: , , , , , , , ,