Elfsborgs guldtankar

Borås är en märklig idrottsstad. Stan har bara en enda förening som spelar i högsta divisionen i någon av våra stora lagsporter. Faktiskt är ingen annan ens i närheten.

Just nu parkerar Elfsborg på en andraplats i allsvenskan efter 12 av 26 omgångar med bara en enda förlust så här långt. Uppslutningen och entusiasmen borde vara total och på topp, men så fungerar det inte i Borås.

Å ena sidan skriver Borås Tidning om "Elfsborgs guldvittring" vilket givetvis kan kännas som en något tidig rubrik med mindre än hälften av matcherna spelade, men ändå positiv och bra.

Sedan har vi alla de supportrar och boråsare i allmänhet som aldrig blir nöjda med någonting. Det räcker inte med att laget gör vad de hittils gjort. Det gnälls ändå på både det ena och det andra. Mattias Svensson gör förvisso för få mål, men enligt seriösa rapporter gör han ett ofantligt hårt arbete för laget. Något som Joakim Sjöhage knappast kan bidra med, men han gör nödvändiga mål när han kommer in.

Kanonbra matchning av Magnus Haglund som har lett till två raka segrar med 3-0!

Dessutom har man bara släppt in 10 mål. Lager har ett försvarsspel värt namnet för första gången på många år.

Det ser med andra ord mycket bra ut efter knappt halva säsongen. Nu återstår "bara" resten och om bara lagets supportrar kan hålla de sura minerna borta lite bättre och istället stötta laget så kanske Elfsborg kan hålla sig kvar där uppe hela säsongen ut.

Att sedan IFK Göteborg kommer att snuva alla andra på guldet kan vi återkomma till…

Svenska bloggar om: , , , , , ,