Camping är inget för fattiga

Var och besökte bekanta i deras husvagn på Södra Näs campingplats utanför Varberg idag.

Det som lätt går att konstatera är att campingplatserna går på högvarv just nu. På alla campingplatser man passerar på kustvägen mellan Falkenberg och Varberg är det fullt. Nya potentiella gäster står på kö för att ta en plats som lämnas.

Det beror säkert en del på det fina vädret, men det beror till största delen på den campingboom som sveper över vårt land.

Att som tysk, dansk eller någon annan nationalitet komma till Sverige med sin husvagn är ingen lätt match om man ska ta sig en bit upp i landet och inte ens kan få en plats för natten vid kvällens slut.

Det som också går att konstatera är att det inte är någon fattigmanssemester att campa sig runt i landet eller slå sig ner en säsong på samma plats.

På ovan nämnda campingplats kostar det just nu per dygn 260,- + elkostnad. Till det kommer ett bensinpris på 13,-/liter i den bil som ska dra husvagnsåbäket, något som säkert innebär en milkostnad på 25,- bara i bensin.

Vill du ställa upp din vagn en säsong kostar det 12 200-16 900,- beroende på antal kvadratmeter. Före du ens kan boka upp en plats ska du också ha köpt en begagnad vagn för 80 000-100 000,-. Ska du ha en ny är det minst 200 000,- som gäller.

Det slutgiltiga konstaterandet är att myten om träskor och träningsoverall från Gekås i Ullared inte längre går hem om man vill leva upp till det dyra nöje som campinglivet innebär på 2000-talet. Eller så går det fortfarande hem av den enkla anledningen att det är det enda man har råd med när allt annat är betalt.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Bloggportalen Intressant.se