Platanias

Den senaste tidens stiltje på bloggfronten beror inte på någon akut skrivkramp utan på den enkla anledningen att jag varit på en välbehövlig semester.

En kanonvecka med sol och avkoppling i Platanias på Kreta i Grekland.

100_2508

Jag har varit i Grekland, och på Kreta, ett flertal tillfällen tidigare. Den stora skillnaden är att denna gången var den första tillsammans med med vår drygt 1 år gamla dotter. Detta är något som både i planering inför och rent praktiskt under veckans gång innebar en betydande skillnad i beteende jämfört med tidigare tillfällen som mest varit av den mer festbetonade arten.

  • Uppvaknande: nu någon gång vid 7.00 – tidigare en mer realistisk insomningstid.
  • Frukost: nu vid 8.30 – tidigare i bästa fall frukost före 12.00.
  • Lunch: nu klockan 12.00 – samma som den eventuella frukosten.
  • Siesta: det enda som varit ungefär lika, någon timme under den varmaste tiden på dagen.
  • Middag: först av alla ute på restaurangen 18.00 för att äta innan dottern ska sova – tidigare som en uppstart på festandet vid 21.00 efter lite förfest på balkongen.

100_2505

Allt har sin tid och sin charm och när ens barn är tillräckligt stora för att klara sig på egen hand så är man tillbaka i den positionen som man var före de föddes. Bara "lite" äldre och lite klokare för att inte åka till Kos eller Rhodos och springa på bargatan fram och tillbaka för att supa.

Istället så sups det då lite dyrare, elegantare och tjusigare vin, congac och whiskey än billiga shots utbjudna av coola inkastare på "Systembolaget" eller "Grabbarna grus".

Men sups gör det och barnen behöver tyvärr inte ha blivit speciellt gamla i alla familjer innan detta sker både på charter och hemma i vardagsrummet i alldeles för stor utsträckning.

Svenska bloggar om: , , , , , ,