Nya tag på torsdag

Allt om besvikelsen över gårdagens plattmatch mot Trinidad & Tobago har redan uttryckts av alla utom möjligen Lars Lagerbäck.

Trots bedrövelsen har Sverige stor chans att ta sig vidare. Även om gruppsegern är betydligt mer svårnådd nu så räcker med stor sannolikhet en seger på torsdag mot Paraguay för att säkra en andraplats.

Tyvärr tog inte Anders Svensson den chans han fick och nu anser även jag att Kim Källström ska spela från start mot Paraguay. Även om ett inhopp i mitten av andra halvlek är skillnad mot spel från start så kom Kim in och tog tag i händelserna.

Henke Larsson måste ha gjort en av sina sämre landskamper på mycket länge.

Zlatan var inte strålande på något vis, men jag tyckte ändå att man såg en gryende storform. Han var bara decimeter från ett nytt kanonmål från kanten.

Avslutningsvis är det bara att konstatera två saker:

  • Trots andra tecken i VM-kvalet så har Sverige fortfarande problem att föra en match mot ett försvarande lag som är mycket sämre.
  • Det finns inte längre några riktigt dåliga lag i ett fotbollsmästerskap. Det har redan Costa Rica och Trinidad & Tobago visat.

Matchen mot Paraguay blir annorlunda. Båda lagen är piskade att vinna för att överleva gruppspelet.

Den varma VM-sommaren 1994 inleddes med ett oavgjort resultat mot Kamerun och kraftig kritik mot det svenska försvarsspelet…

Svenska bloggar om: , , , , ,