Äntligen!

Vi fick vänta i nästan 180 minuter innan det gick att jubla i fotbolls-VM.

Jag kände på mig att det inte skulle bli 0-0 i matchen. Efter att ha legat i sängen och tittat hela andra halvlek var jag tvungen att sätta mig upp på sängkanten de sista 10 minutrarna.

Men när klockan närmade sig slutet på matchen, efter ytterligare så många missade målchanser, så hade även jag givit upp när Elmanders inlägg når Allbäck som så fantastiskt bra nickpassar över till Ljungberg som lika fantastiskt bra placerar bollen i mål!

Tänk så små marginaler det är. På bara några sekunder går Sverige från ännu en stor besvikelse till hopp och tro om en riktigt bra fortsättning av detta VM.

Spekulationer om hur det går på tisdag 21.00 i matchen Sverige-England tror jag kommer att avgöras/vara beroende av resultatet mellan Tyskland-Ecuador som spelas några timmar tidigare.

Att Lagerbäck och Svennis båda skulle vilja spela oavgjort på förhand känns inte realistiskt. Det avgörande måste vara vilken placering länderna vill ha i sin grupp i relation till grupp A med Tyskland och Ecuador.

Jag vet faktiskt inte vilket motstånd som är det bästa, men jag tror att England vill undvika Tyskland mer än vad Sverige vill.

Kim eller Anders?

En av de stora frågorna sedan lång tid är den om Kim eller Anders från start. Jag vet inte om Kim Källström imponerade speciellt på mig igår. Han dominerade inte och gjorde ingenting spektakulärt som Anders Svensson inte hade gjort lika bra.

Det som möjligtvis talar för Kim även i fortsättningen är att hans självförtroende lär vara betydligt större än det Anders Svensson just nu brottas med.

Zlatan

Den ljumskskada som fick Zlatan av planen igår är självfallet inte bra. Men även om jag är en av Zlatans stora fans så är jag inte speciellt oroad i det korta perspektivet. Vi har andra bra anfallsspelare (läs: Allbäck) som kan gå in i matchen mot England och avgöra.

När det sedan handlar om 8-delsfinal och kvartsfinal vill jag gärna ha en frisk Zlatan på planen igen.

För övrigt vill jag se Mattias Jonsson från start istället för Christian Wilhelmsson mot England…

Svenska bloggar om: , , , , , ,