Inga tyskar i medgång, tack!

Tyskland gjorde det enkelt för Sverige att välja taktik i Englandsmatchen.

Storseger mot Ecuador med 3-0, med bud på betydligt mer. Det skulle vid svenskt avancemang, via oavgjort eller förlust, innebära att vi i en 8-del skulle ställas mot en hemmanation i stark medvind.

Nej tack säger i alla fall jag till det. Ett Ecuador med stukat självförtroende är under alla omständigheter ett bättre val för Sverige. Ett val som vi nu har i egna händer genom en seger mot England.

Svennis har i och för sig goda minnen av att möta tyskarna i Tyskland. Det blev väl 5-1 i VM-kvalet inför förra VM om jag minns rätt. Men jag tror inte att han vill möta dom igen redan på midsommardagen i München.

Enligt Aftonbladets förstasida idag får jag som jag vill – Mattias Jonsson in och "Chippen" Wilhelmsson ut ur startelvan.

Det är först idag vi får se om Andreas Isaksson är i toppform eller inte. Det krävs i den här matchen och i en fortsättning. Jag tycker inte att han såg speciellt övertygande ut mot Paraguay.

Jag vågar inte ens att tänka på att Sverige förlorar samtidigt som Trinidad & Tobago gör det omöjliga mot Paraguay.

Svenska bloggar om: , , , ,