Ylva Thörn ger upp 6-timmarsdagen

Efter många och långa år med en kamp för 6 timmars arbetsdag ger nu Kommunal upp sin målsättning och väljer istället att prioritera högre löner.

Grunden är en undersökning bland medlemmarna som visar att 79 % hellre vill ha en högre lön än kortare arbetsdag.

Jag ser deras beslut som naturligt med tanke på vad medlemmarna tycker.

Nu har inte frågan med arbetstid att göra, men det jag skulle se som en intressant frågeställning bland medlemmarna är vilket förtroende de har för Ylva Thörn som deras ordförande.

Även om 6 timmarsdagen varit en utopi att få igenom, och säkert inte ska ses som ett misslyckande, så har Ylva Thörn och hennes förbundskollegor inte heller lyckats komma i närheten av sina lönekrav.

För 3 år sedan strejkades det med buller och bång. Medlemmarna var taggade att verkligen fajtas för att äntligen få ett bra resultat. Vad hände?

Efter en månads strejkande, när det verkligen började ge resultat, ger förbundsledningen med sig och skriver på ett nytt avtal som inte sticker ut på något vis.

Det medlemmarna i Kommunal borde göra på förbundsmötet i slutet av maj är att byta ut sin ordförande som under lång tid inte har lyckats uppnå något resultat värt namnet mer än dyr kosmetika.

Svenska bloggar om: , , , ,