Svära i kyrkan

Med risk för att kliva över gränsen måste jag ändå få ut det.

Har vi inte sett och hört tillräckligt om Pigge Werkelin nu?

Jag har verkligen full förståelse för all den smärta och allt det lidande han drabbades av i samband med tsunamin 2004. Men är Pigge tvungen att så till den milda grad exponera sig själv hela tiden och tala om hur bra Pigge har hanterat situationen och hur Pigge går vidare i livet genom att träffa en ny kvinna som Pigge nu ska skaffa barn med.

Jag har precis lika stor förståelse för lidandet och smärtan som jag har för att han hittat glädjen i livet igen. Men låt mig få slippa höra om hur fantastiskt du har hanterat allt tragiskt. Ge den styrkan till de som behöver den i andra krissituationer. De personerna läser inte kvällspressens smaskiga reportage.

Det många drabbade personer efter tsunamin som har tillfört något som berör även oss som inte känner någon drabbad. Senast idag var det en tjej i Rapport som berättade om att hon mist 8 nära släktingar.

För mig är det, liksom de flesta andra, något som berör mig in i själen på ett sätt som Pigge Werkelin hade kunnat gjort om han fimpat den glättiga ytan och bror-duktig-mentaliteten.

Svenska bloggar om: , , ,