8-delsfinalerna i fotbolls-VM

Efter ett antal skrällar i tipset redanför gruppspelet är det nu dags för min tro om 8-delsfinalerna.

Tyskland-Paraguay, 24 juni Allianz Arena i München

Hemmanationen ställs mot Sveriges gruppmotståndare och får stora problem att ta sig vidare. 1-1 efter 90 minuter och förlängning innebär straffar där tyskarna till slut står som vinnare med 6-4.

Holland- Portugal, 24 juni Zentralstadion i Leipzig

Ett möte mellan två europeiska toppnationer där Holland visar upp ett överlägset spel men lyckas trots detta inte vinna mer än med uddamålet. 3-2 till Holland.

Sverige- Ecuador, 25 juni Gottlieb-Daimler Stadion i Stuttgart

En vinstlott för Sverige när man ställs mot ett av de enklaste tänkbara nationerna i en 8-delsfinal. Sverige har inte heller några större bekymmer att ta sig vidare med 2-0.

Mexico- Serbien & Montenegro, 25 juni Frankenstadion i Nürnberg

En av de stora överraskningarna i gruppspelet Serbien & Montenegro lyckas inte överraska mexikanerna som vinner med 1-0.

Tjeckien- Kroatien, 26 juni Fritz-Walter-Stadion i Kaiserslautern

En tuff kamp mellan två av europas bästa landslag står 2-2 efter full tid och förlängning. Straffavgörandet innehåller mycket nerver och tjeckerna lyckas inte alls. 3-5 och kroaterna vidare till kvarten.

Frankrike- Ukraina, 26 juni Rhein Energie Stadion i Köln

När Andrej Sjevtjenko äntligen lyckats ta sitt Ukraina till ett stort sluspel så visar både han och övriga laget hur bra de är. En för många överraskande seger med 2-1 mot Frankrike innebär att laget vandrar vidare mot kvartsfinal.

Brasilien-USA, 27 juni Westfalenstadion i Dortmund

De gigantiskt stora favoriterna leker med USA. 3-1 och en högst väntad kvartsfinalplats

Spanien- Sydkorea, 27 juni Niedersachsstadion i Hannover

Revanchmöte för spanjorerna som förlorade kvartsfinalen mot just Sydkorea i VM 2002 efter straffar. De får också sin revanch relativt enkelt genom en seger med 2-0.

Sammanfattning

Relativt väntade nationer som tar sig fram till kvartsfinalerna där Ukrainas vinst mot Frankrike är den stora överraskningen och Kroatiens vinst mot Tjeckien också överraskande, men inte lika stor.

Kvartsfinalerna innebär då följande möten:

Tyskland-Holland
Kroatien-Ukraina
Sverige-Mexico
Brasilien-Spanien

Svenska bloggar om: , , ,