Göran Perssons otippade sänke

Regeringen och socialdemokratin har på något märkligt sätt lyckats krångla sig ur ett antal olika negativa historier det senaste året med.

Det intressanta är egentligen hur starka starka regeringen hade stått sig drygt 4 månader före valet utan alla dessa bekymmer att lägga fokus på både för regeringen och väljarna?

Göran Persson hoppades nog att Laila Freivalds avgång och KU:s "dom" skulle sätta punkt för diskussionen om tsunamihanteringen. Det trodde nog fler än han.

Men nu verkar det inte bättre än att Lars Danielsson har tänkt att fortsätta krångla in sig i olika versioner av sitt ansvar i regeringen tsunamihantering.

Senast i fredags tog han i samband med ett samtal med JO tillbaka en av sina versioner av hur han agerade dagen efter tsunamin – att han pratade med Hans Dahlgren tre gånger i telefon trots att telefonlistor och Dahlgren säger något annat.

Frågan är hur nära inpå valet  Göran Persson vågar chansa med att en av de närmaste medarbetarna har så uppenbara problem med sanningen?

Det är ju ändå så att med en så oviss valrörelse som vi kommer att få se kan fortsatta negativa diskussioner om ledande socialdemokrater  vara något som slutligen avgör regeringsfrågan.

Att i ett sådant läge låta Danielsson sitta kvar på sitt post och fortsätta ställa till det med uppenbart tvivelaktiga påståenden är vad som i pokersammanhang förmodligen skulle kallas för "all-in" från Göran Perssons sida.

Svenska bloggar om: , , , , ,

Aftonbladets sammanställning av Danielssons olika sanningar: Årtiondets skandal

Jinge: Nu är Lars Danielsson rökt