Besviken publik på Ullevi

Gårdagens träningsmatch mot Finland på Ullevi var ingen munter historia. Betydligt bättre efter paus, men ändå verkligen en träningsmatch med en svensk B-uppställning.

Som ett brev på posten så buade publiken efter matchen ut svenska laget. Publiken på Ullevi verkar ha tagit för vana att göra så.

Jag har liten förståelse för besvikelsen om man sätter in matchen i sitt rätta prespektiv. Hade det varit vilken annan träningsmatch som helst, men nu handlar det om en match som sker 3 dagar efter samlingen av VM-truppen. Ingen av våra stjärnor deltog av förklarliga skäl.

Det hade självklart varit bättre om biljetterna inte hade sålts med Zlatan som lockbete, men den här matchen var till för att täppa igen andra frågetecken i truppen och inte för att glänsa med alla stjärnor och göra svenska barnfamiljer lyckliga en kristi himmelfärdstorsdag i ett blåsigt Göteborg.

Vad fick vi då för svar om den svenska truppen?

Alvbåge och Shaban delade målvaktsjobbet – Alvbåge såg lite skakig ut på de få chanser som dök upp och Shaban behövde i princip inte göra en enda räddning.

Likadant med högerbackspositionen. Alexanderssons första halvlek såg darrig ut och Mikael Nilssons andra betydligt lugnare, men av samma orsaker som Shabans.

Markus Rosenberg är just nu längst ifrån spel i VM av våra anfallare. Det hände ingenting på 75 minuter. Jag tror att Allbäck blir en pålitlig svensk inhoppare även denna turneringen.

Den ende som verkligen var bra hela matchen var Kim Källström. Kampen på de två mittfältsplatser som finns att kämpa om har definitivt hårdnat.

Jag utgår nämligen ifrån att Ljungberg och Linderoth är givna och då ska Anders Svensson, Kim Källström, Niclas Alexandersson, "Chippen" Wilhelmsson och kanske Mattias Jonsson slåss om de andra två. Det som är bra är konkurrenssituationen, vem som sedan startar tror jag beror både på motstånd och dagsform.

Det är som det ska inför ett stort mästerskap med svenska landslaget i fotboll. Det får inte se för bra ut så att förväntningarna hamnar på VM i Italien 1990-nivå.

Den gången slog vi Finland med 5- eller 6-0 i genrepet inför turneringen och vi vet alla hur det slutade för Glenn Hysén och hans kompisar…

Svenska bloggar om: , , , ,