Deklarationsmoral

Som de flesta säkert hört vid det här laget har Skatteverket underkänt delar av deklarationen för moderaternas vice ordförande Gunilla Carlsson.

Ur förtroendesynpunkt är det inte positivt att som ledande politiker "lyckas" med den här typen av tvivelaktiga avdrag. Samtidigt tror jag att hennes försök till avdrag, några chansningar för att "se om det går", är precis samma som många andra medborgare just nu ägnar sig åt i samband med årets deklaration.

Några chansningar med avdrag för arbetskläder här och överdrifter/lögner med avdrag för resor till och från arbetet där. Det är så många resonerar.

Inte är det korrekt resonerat alla gånger. Säkert inte heller i Gunilla Carlssons fall, men att det skulle påverka trovärdigheten för henne när valdagen kommer tror jag inte. Inte om det stannar här utan att fler och större lik ramlar ur hennes garderob.

Update:

Det var skattekontoret i Simrishamn som underkände Carlssons deklaration. Var det inte samma skattekontor som sänkte Gudrun Schyman för några år sedan? Det verkar som om dom är på tårna i Simrishamn…

Svenska bloggar om: , , , , ,

Technorati tags: , , , ,