Champions League

Glädjande med två svenskar i årets finalmatch i Champions League.

Henke Larsson mot Fredrik Ljungberg i Paris den 17 maj. Om jag förstått saken rätt blir det Henkes sista match i Barcelona och som utlandsproffs.

En av mina favoriter, Simon Bank i Sportbladet, skriver:

"Jo, det är klart att det är vackert. Två svenska
världsspelare ska mötas i en kamp om den finaste klubbtitel som finns i
världen. För ett svenskt fotbollsöga är det så fantastiskt och stort
och himlastormande att det är svårt att fullt ta in det. Den 17 maj, på Stade de France, möts två av de europeiska klubbar som mest av alla stått för den eleganta, estetiska fotbollen.


Nära 100 000 cules draperade sin älskade Camp Nou i går, med ett enda budskap: més que un club, mer än en klubb.

Barça ä r mer än en klubb.

Och Barcelona-Arsenal är mer än en final."

Det är som sagt fantastiskt roligt att vi har svenska fotbollsspelare i de bästa europeiska lagen, men för Sveriges förberedelser inför VM är det inte bara positivt. I alla fall Ljungberg behöver all ledig tid han kan få för att läka sin ständigt skadade kropp.

Henke har också varit skadad men har inte spelat lika mycket som Ljungberg under säsongen och kanske snarare mår gott av lite fler matcher tätare inpå landslagssamlingen den 20 maj.

En någorlunda skadefri Ljungberg spelar från start i Arsenal. För Henke är det mer osäkert, men jag tror att det är han som får vara med och lyfta bucklan mot kvällshimlen på Stade de France och lägga sitt namn till en exklusiv skara svenska fotbollsspelare med en seger i Champions League/Europacupen på meritlistan.

Oavsett vem av dom det blir så är det den sjunde svensken i ordningen efter Kurre Hamrin, Ove Kindvall, Conny Torstensson, Jesper Blomqvist och Patrik "Bjärred" Andersson som lyckas med bedriften.

Det är bara Zlatan av våra tre världsspelare som saknas i den här finalen. Han har tydligen fullt upp med annat just nu…

Svenska bloggar om: , , , , ,