Allsvensk serieledning

Ett insläppt mål mot Blåvitt på övertid ifrån full pott i Allsvenskan efter fyra omgångar och serieledning i en haltande tabell där bara AIK har möjligheten att peta ner laget.

Det måste vara den bästa säsongsöppningen som Elfsborg har haft sedan återkomsten till allsvenskan 1997.

Det brukar ju annars börja med en 4-5 förluster. Men inte detta år när det faktiskt ser ut som om det finns fog för optimism bland fansen i Boråstrakten.

Jag har sett premiärmatchen mot ett blekt Blåvitt. Övriga matcher verkar det inte som om laget har imponerat spelmässigt.

För en förening som tidigare om åren värvat spelare som hoppat mer på kryckor än vad de spelat fotboll med resultat därefter, ett enda långt harvande runt tiondeplatsen i Allsvenskan, är det kanske just det som är det imponerande hittils detta år. Laget når resultat även när det inte briljerar.

Jag tror att övriga lag får se upp, även om Djurgården och Malmö har betydligt mer att visa upp. Det känns som om omgångarna före VM är lite av en förlängning på försäsongen. Det kan nog hända en hel del både formmässigt och vilka spelare som finns att tillgå när VM-uppehållet är över.

Förresten tror jag att Stefan Ishizaki  snart aspirerar på en landslagsplats och därmed blir proffs i en bättre liga än Allsvenskan och ett bättre lag än Elfsborg.

Svenska bloggar om: , , , , , ,