Zlatan & co på lågvarv

Jag såg inte matchen mot Irland igår.

Det verkar inte som om jag missade så där värst mycket om man ska se till resultatet (0-3) och de kommentarer som finns efter matchen.

Med 99 dagar kvar till VM så kan man givetvis bli orolig, men jag väljer att se det som en dålig dag på jobbet. Det här laget har visat med eftertryck tidigare att dom duger när det väl gäller.

Det som är synd är väl att de spelare som ligger på gränsen till en plats i VM-truppen inte riktigt fick en ärlig chans att glänsa och visa upp sig. Det finns i och för sig inte så där värst många frågetecken att räta ut innan truppen spikas, mer än på några av utfyllnadsplatserna då.

De som ska vara mest oroliga är spelare som Johan Elmander, Petter Hansson och Daniel Andersson. Deras platser i en VM-trupp hänger nu på bra spel i sina klubblag eller på tidigare meriter. Men förmodligen har dom inte några direkta konkurrenter om de sista platserna.

I övrigt känns den svenska truppen ganska klar. Egentligen är det bara skador som kan rucka på den landslagsstomme som byggts upp under den senaste 5-årsperioden. Då bör truppen se ut så här:

MV: Andreas Isaksson, Eddie Gustafsson, Bengt Andersson

Försvar: Olof Mellberg, Erik Edman, Teddy Lucic, Alexander Östlund, Mikael Nilsson, Christoffer Andersson

Mittfält: Anders Svensson, Fredrik Ljungberg, Tobias Linderoth, Christian Wilhelmsson, Niclas Alexandersson, Kim Källström, Mattias Jonsson, Daniel Andersson, Tobias Hysén

Anfall: Zlatan, Henke, Markus Rosenberg, Marcus Allbäck, Johan Elmander

Andra bloggar om: , , ,