SOK – släpp hörnflaggan

Olof Stenhammar och Stefan Lindeberg på SOK är frustrerade och irriterade på Svenska Ishockeyförbundet.

Anledningen är det "egna" firandet som hockeyguldmedaljörerna fick på Medborgarplatsen i måndags.

Enligt IOC gällde sponsringsreglerna runt det avslutade spelen i Turin ända fram till igår den 1 mars och därmed är firandet av hockeyguldet i måndags enligt dessa regler olagligt i den olympiska familjen. SOK hotar nu med en stämning mot hockeyförbundet som i sin förlängning skulle kunna leda till att de blev av med sitt guld.

Det scenariot är självklart bara något som Stenhammar och Lindeberg använder sig av i sin frustration. Guldet skulle de givetvis aldrig våga diskvalifisera Tre Kronor från.

De använder argument som "osolidariskt beteende" för att Tre Kronor likt Tjuren Ferdinand inte firade sitt guld med dom andra guldmedaljörerna i hagen.

Visst, man kan tycka att alla guldmedaljörer skulle firats på en och samma gång. Men saken är ju den att vissa hade redan kommit hem sedan tidigare och om inte hockeyförbundet hade organiserat sina spelare så hade de förmodligen de flesta av spelarna, som planerat, flugit direkt över Atlanten istället.

SOK hade, vad jag förstår,  ingen egen plan för firandet av hockeylagen. Damkronorna fanns också med på Medborgarplatsen.

Efter ett så väl genomfört OS med förberedelser och en plan sedan många är tillbaka känns det onödigt att få ett efterspel som handlar om paragrafer i IOC:s stadgar och i förlängningen säkert inte handlar om någonting annat än ekonomisk ersättning av något slag som plåster på såren.

Andra bloggar om: , , , , , ,