Media tar inte sitt ansvar

Att Aftonbladet och Expressen skriver det som dom tror säljer flest lösnummer är allmänt känt.

Däremot finns det andra som har en mer seriös profil som exempelvis våra stora morgontidningar. Det som nu håller på att hända är att även dessa blaskor, i alla fall en del, börjar följa den stora strömmen och inte ta sitt ansvar som seriösa publikationer.

DN:s "avslöjande" om varulvsbilderna på Reinfeldt var på gränsen till osakligt eftersom bilderna uppenbarligen funnits framme i ljuset ända sedan förra sommaren.

Deras nya "avslöjande" idag om att Socialdemokraterna har en "hemlig strategi för valseger" är ingenting annat än pinsam. Det är en sak att publicera ett material som tidningen kommit över, men att som seriös tidning framställa det som någonting märkligt, det är märkligt.

Alla politiska partier, andra organisationer och seriösa företag har en strategi för vilka mål man har och vad som krävs av den egna organisationen för att lyckas med detta.

Jag är 100 % övertygad om att Moderaterna och alla dom andra partierna har sin egen strategi klar för sig för att lyckas i höstens val.

Moderaterna påbörjade med all sannolikhet sitt strategiska arbete för höstens val redan efter det förra katastrofvalet för snart fyra år sedan.

När "avslöjar" DN de övriga partiernas "hemliga strategier"?

Det finns fler som har börjat tröttna på den snedvridna rapporteringen som sker just nu, bl a Patrick på Suburbia.

Andra bloggar om: , , , , ,