Imponerande bredd i svensk friidrott

Det är stor skillnad på friidrottsmästerskap inomhus och utomhus. Det skiljer sig av naturliga skäl mer i vissa grenar än. Konkurrensen är svagare när varje land bara får ställa upp med två deltagare per gren och dessutom satsar inte alla på inomhussäsongen.

För svensk del finns inte någon av våra guldmedaljörer från Helsingfors-VM utomhus med – Kajsa avstår på grund av en lättare skada och Klüft hoppar över årets inomhussäsong. Dessutom har Stefan Holm haft ett mindre bra år så här långt och Christian Olsson har nu inte tävlat på 18 månader…

Under dessa omständigheterna är det en imponerande bredd som svensk friidrott visar upp. När de senaste årens stjärnor uteblir av olika anledningar tar andra svenskar plats högt upp i resultatlistorna.

Linus Törnblad i höjd och Sanna Kallur i häck plockar varsin bronsmedalj och det nya stora svenska stavhoppet (!) Alhaji Jeng tar en silvermedalj i sitt första stora mästerskap. Till detta kan man också lägga en fjärdeplats i stafetten 4 x 400 m och "gamle" Stefan Holm femma i höjd.

Ett silver och två brons hade för inte speciellt många år sedan varit ett alldeles sensationellt resultat för svensk friidrott.

Nu är det fortfarande fantastiskt roligt, men inte längre lika sensationellt.

Andra bloggar om: , ,