Freivalds – politikens “Laban”

Laila Freivalds har fått sparken, för det är precis vad hon fått. Ingen avgång utan sparken av GP.

Hon har inte ens förmåga att förstå vad hon gjort fel den här gången heller och hur skulle hon då kunna komma fram till på egen hand att hon skulle avgå.

Enligt vad jag förstått av olika personer på TV och radio är hon en duktig yrkesperson men har inte någonstans förstått hur hon ska agera som chef och hur hon ska hantera media.

Jag skulle vilja jämföra henne med vår gamle förbundskapten i fotboll på 80-talet Lars "Laban" Arnesson – den ende svenske förbundskaptenen som inte lyckats ta Sverige till ett EM eller VM.

Han hade yrkeskunskapen för att kunna lyckas som förbundskapten i fotboll, men han hade inte förmågan att coacha en generation spelare som inte varit sämre än någon annan till de rätta resultaten. Det gick bra så länge han var i Öster, precis som Freivalds när hon var justitieminister.

Han kunde inte erkänna att hans spelfilosofi var felaktig, något han också fick stå till svars för gentemot pressen och andra tränare.

Alltså är Laila Freivalds socialdemokraternas svar på Lars "Laban" Arnesson.

Nu får vi se vem Göran Persson utser till efterträdare med knappt ett halvår kvar till valet. Han lär ju inte kunna locka någon som idag har en bra tjänst med tanke på osäkerheten om vem som bildar regering i september.

Enligt förståsigpåare är Karin Jämtin ett hett alternativ. Jag har inte något bättre förslag eftersom Margot Wallström inte är intresserad av att bli dirigerad av Göran Persson ännu en gång. Det är bättre om hon efterträder honom efter höstens val.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,