Tiotusen

Ikväll firar min blogg jubileum.

Det var det i och för sig redan för en vecka sedan när det var 1 år sedan första inlägget som då handlade om Anja Pärsson.

Kvällens jubileum avser att antalet unika besökare passerar tiotusen!

Ja, jag vet. Det finns många av er andra bloggare som säkert har så många besökare varje månad eller så, men ändå…

När jag började för 1 år sedan visste jag egentligen inte så där värst mycket vad jag gav mig in på. Jag trodde nog också, innerst inne, att det skulle bli ytterligare en sån där grej som jag började med för att sedan tappa intresset succesivt.

Visst, intresset har dalat periodvis, men jag har till min egen förvåning hållt igång bloggandet betydligt bättre än  vad jag alltså trodde. De senaste månaderna har jag nog varit mer aktiv än någonsin.

Bloggosfären verkade till en början vara en samlingspunkt för lite udda typer. Det har visat sig under året att den här världen är precis som världen där ute. Det är precis samma blandning av människor. Tyvärr är det även här som i det vanliga livet där ute – de som hörs
och syns mest är den gruppen som gör allt för att vara så
kontroversiella som möjligt.

  • de som alltid vet bäst.
  • de som vägrar förstå vad man egentligen menar.
  • de som vill pracka på alla andra sin egen syn på saker och ting i tron att alla som bloggar är en homogen grupp.
  • de som kan diskutera och acceptera att någon annan tycker annorlunda.
  • de politiska bloggarna som, precis som de politiska partierna, inte på något vis kan se någonting positivt hos den motsatta sidan – allt är svart eller vitt.
  • de som åker snålskjuts genom att använda rubriksättning som drar till sig läsare trots fattigt innehåll – lite av bloggosfärens kvällstidningar.

Sedan finns självklart den stora gruppen bloggare som är som människor är mest. De man har en normal konversation med. Man tycker lika, man tycker olika men man respekterar varandra.

Det som alla dock har gemensamt är lusten att dela med sig av sina kunskaper, bilder, tankar, åsikter, vanor, ovanor, händelser eller vad det nu kan vara.

Jag tänker fortsätta minst tiotusen besökare till.

Andra bloggar om: , , ,