Svalt intresse för vinter-OS

Bara två dagar kvar till invigningen och ändå har det inte infunnit sig någon OS-stämning hos mig.

Både tidningar och TV gör vad dom kan för att piska upp intresset, men det hjälper inte. Jag har aldrig varit så oengagerad inför ett olympiskt spel någonsin. Förmodligen, eller förhoppningsvis, vänder det när tävlingarna väl börjar på lördag.

Jag har tidigare gissat svenska medaljörer i ett spekulativt och överdrivet blogginlägg.

För att försöka väcka mitt eget intresse lite kommer istället ett realistiskt tips och det visar sig att om svenskarna för en gångs skull kollektivt lyckas visa samma form som tidigare under säsongen kommer det inte bli några problem med OS-känslan. Förmodligen är detta lika illa som förra tipset, men ändå:

2 st GULD: Anja i kombination och Anna-Karin Olofsson i mass-start.

6 st SILVER: Anja i Super-G och storslalom. Herrlaget i sprintstaffet (med eller utan Fredriksson). Björn Lind i sprint. Anna-Karin Olofsson i jaktstart och damlaget i curling.

3 st BRONS: Anja i störtlopp. herrlaget i curling och herrlaget i hockey.

På pappret ser tipset inte orealistiskt ut, men vi vet ju hur det brukar sluta när vardagstävlingar övergår till olympiskt spel. Då dyker de formtoppade atleterna upp som tidigare under säsongen inte brytt sig speciellt om pallplatser – norrmän och italienare till exempel…

Jag hoppas helt enkelt på ett undantag från den svenska OS-normen i formtoppning.

Svenska outsiders

Idrottsmän som likaväl kan ta en medalj som att hamna på 36:e plats:

Carl-Johan Bergman i skidskytte, Johan Röjler i skridsko, Nike Bent i störtlopp och Super-G, Anders Södergren och Mattias Fredriksson i längdåkning och Fredrik Nyberg i storslalom.

Önskemedaljör

Det finns medaljörer som skulle vara mer välkomna än andra. Jag tänker på Mattias Fredriksson som har kämpat länge och aldrig riktigt lyckats i ett stort mästerskap. Han har missat OS 1998 och 2002 på grund av sjukdom.

Om jag bara fick plocka ut en medaljör ur den svenska truppen skulle det vara just Mattias som skulle få den. Jag hoppas att det han visade i helgens världscup var ett gott tecken på en gryende formtopp lagom till OS.

Jag känner nog ett gryende OS-intresse ändå när jag tänker efter…

Andra bloggar om: , , , , ,